COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 12. 5.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 114 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код осморо лица, од којих је једно млађе, четворо средње и троје старије животне доби. Ради се о четворо лица мушког и четворо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, петоро лица је из Бања Луке, те по једно из Источног Новог Сарајева, Лакташа и Мркоњић Града.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада је у Републици Српској потврђен 112141 случaj вируса корона, а преминулo је 6366 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 423252 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 19, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 11, а у осталим болницама 8. На респиратору је троје лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.