COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 6. 5.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 80 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код десеторо лица, од којих је двоје млађе, троје средње и петоро старије животне доби. Ради се о једном лицу мушког и деветоро женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седморо лица је из Бања Луке, двоје из Прњавора и једно из Бијељине.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада је у Републици Српској потврђенo 112107 случajева вируса корона, а преминуло је 6363 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 422780 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 35, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 19, а у осталим болницама 16. На респиратору је троје лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.