COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 5. 5.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 115 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код деветоро лица, од којих је шесторо средње и троје старије животне доби. Ради се о троје лица мушког и шесторо женског пола.

Према мјесту пребивалишта, троје лица је из Бања Луке, те по једно из Бијељине, Градишке, Дервенте, Петрова, Приједора и Прњавора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада је у Републици Српској потврђенo 112097 случajева вируса корона, а преминуло је 6363 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 422700 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 30, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 14, а у осталим болницама 16. На респиратору је троје лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.