COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 4. 5.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 102 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код деветоро лица, од којих је троје млађе, четворо средње и двоје старије животне доби. Ради се о четворо лица мушког и петоро женског пола.

Према мјесту пребивалишта, по двоје лица је из Бања Луке, Брода и Добоја, те по једно из Бијељине, Котор Вароши и Прњавора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада је у Републици Српској потврђенo 112088 случajева вируса корона, а преминуло је 6363 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 422585 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 31, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 14, а у осталим болницама 17. На респиратору је четворо лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.