COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 3. 5.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 54 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код четворо лица, од којих је једно средње, а троје старије животне доби. Ради се о троје лица мушког и једном женског пола.


Према мјесту пребивалишта, свих четворо лица је из Бања Луке.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцу и жени, старије животне доби, из Бања Луке и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђенo 112079 случajева вируса корона, а преминуло је 6363 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 422483 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 33, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 17, а у осталим болницама 16. На респиратору је петоро лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.