COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 29. 4.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 96 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код седамнаесторо лица, од којих је троје млађе, десеторо средње и четворо старије животне доби. Ради се о четворо лица мушког и тринаесторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седморо лица је из Бања Луке, четворо из Источног Сарајева, те по једно из Бијељине, Добоја, Кнежева, Лакташа, Српца и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, старије животне доби из Бања Луке.

До сада је у Републици Српској потврђенo 112058 случajева вируса корона, а преминуло је 6360 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 422197 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 35, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 21, а у осталим болницама 14. На респиратору је петоро лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске четворо и у болници у Добоју једно лице).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.