COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 10.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 256 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 79 lica, od kojih je 17 mlađe, 35 srednje i 27 starije životne dobi. Radi se o 43 lica muškog i 36 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset osmoro lica je iz Banja Luke, desetoro iz Prnjavora, osmoro iz Šipova, sedmoro iz Bijeljine, po šestoro iz Kneževa i Mrkonjić Grada, četvoro iz Kozarske Dubice, troje iz Kostajnice, po dvoje iz Gradiške i Laktaša, te po jedno iz Kotor Varoši, Nevesinja i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o 14 muškaraca i 4 žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Banja Luke, Prijedora, Bijeljine, Zvornika i Gacka, te po jedno iz Gradiške, Modriče, Doboja, Teslića, Bratunca, Kostajnice, Trebinja i Prnjavora.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 77982 slučaja virusa korona, a preminulo je 4421 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 327732 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 702, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 269, a u ostalim bolnicama 433. Na respiratoru je 58 lica (23 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 37 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7803 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.