COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 10.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 256 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 79 лица, од којих је 17 млађе, 35 средње и 27 старије животне доби. Ради се о 43 лица мушког и 36 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет осморо лица је из Бања Луке, десеторо из Прњавора, осморо из Шипова, седморо из Бијељине, по шесторо из Кнежева и Мркоњић Града, четворо из Козарске Дубице, троје из Костајнице, по двоје из Градишке и Лакташа, те по једно из Котор Вароши, Невесиња и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 18 смртних случајева. Ради се о 14 мушкараца и 4 жене, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Бања Луке, Приједора, Бијељине, Зворника и Гацка, те по једно из Градишке, Модриче, Добоја, Теслића, Братунца, Костајнице, Требиња и Прњавора.

До сада су у Републици Српској потврђена 77982 случаја вируса корона, а преминуло је 4421 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 327732 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 702, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 269, а у осталим болницама 433. На респиратору je 58 лицa (23 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 37 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7803 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.