COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 5.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 686 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 260 лица, од којих је 47 млађе, 134 средње и 79 старије животне доби. Ради се о 135 лица мушког и 125 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет шесторо лица је из Бања Луке, четрдесет осморо из Бијељине, осамнаесторо из Лакташа, петнаесторо из Требиња, тринаесторо из Фоче, дванаесторо из Добоја, једанаесторо из Билеће, десеторо из Зворника, по осморо из Приједора и Теслића, петоро из Козарске Дубице, по четворо из Лопара и Шамца, по троје из Брода, Љубиња и Чајнича, по двоје из Дервенте, Петрова, Угљевика и Челинца, те по једно из Вишеграда, Градишке, Калиновика, Костајнице, Милића, Модриче, Оштре Луке, Пала, Прњавора, Рибника и Сокоца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 24 смртна случаја. Ради се о 9 мушкараца и 15 жена, средње и старије животне доби, од којих је седморо из Бања Луке, четворо из Градишке, по двоје из Требиња и Добоја, те по једно из Приједора, Новог Града, Бијељине, Теслића, Вишеграда, Зворника, Милића, Шипова и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 76515 случајева вируса корона, а преминуло је 4330 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 324088 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 730, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 289, а у осталим болницама 441. На респиратору је 67 лица (29 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 38 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7638 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.