COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 11.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1054 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 450 лицa, од којих је 104 млађе, 258 средње и 88 старије животне доби. Ради се о 206 лица мушког и 244 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину дванаесторо лица је из Бања Луке, тридесет шесторо из Лакташа, двадесет деветоро из Бијељине, по двадесет петоро из Невесиња и Требиња, двадесеторо из Козарске Дубице, деветнаесторо из Прњавора, шеснаесторо из Модриче, по петнаесторо из Гацка и Источног Новог Сарајева, четрнаесторо из Добоја, дванаесторо из Билеће, десеторо из Градишке, по деветоро из Теслића и Шамца, по осморо из Дервенте, Источне Илиџе, Приједора и Шипова, шесторо из Пала, по петоро из Сокоца и Угљевика, по четворо из Вишеграда, Петрова и Рогатице, по троје из Брода, Зворника и Фоче, по двоје из Братунца, Љубиња, Рудог, Сребренице и Челинца, те по једно из Котор Вароши, Лопара, Новог Града, Осмака и Рибника.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je дванаест смртних случајева. Ради се о осам мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, двоје из Добоја, те по једно из Приједора, Прњавора, Теслића, Брода, Фоче, Власенице и Станара.

До сада су у Републици Српској потврђена 69832 случаја вируса корона, а преминуло је 3966 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 307433 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 622, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 340, а у осталим болницама 282. На респиратору је 43 лица (35 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 8 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5140 лица, а надзор је завршен код 197622.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •