COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 7.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 581 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 251 лица, од којих је 52 млађе, 129 средње и 70 старије животне доби. Ради се о 116 лица мушког и 135 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину деветнаесторо лица је из Бања Луке, четрдесет шесторо из Бијељине, четрнаесторо из Гацка, деветоро из Теслића, осморо из Добоја, седморо из Брода, по петоро из Козарске Дубице, Рудог и Угљевика, по четворо из Лакташа, Лопара и Фоче, по троје из Дервенте и Модриче, по двоје из Приједора и Прњавора, те по једно из Градише, Зворника, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Котор Вароши, Милића, Мркоњић Града, Новог Града, Петрова, Чајнича и Челница.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je седам смртних случајева. Ради се о једном мушкарцу и шест жена, старије животне доби из Приједора (2), Требиња, Вишеграда, Рудог, Козарске Дубице и Градишке.

До сада је у Републици Српској потврђено 68230 случајева вируса корона, а преминуло је 3922 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 303773 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 507, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 290, а у осталим болницама 217. На респиратору је 45 лица (34 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 11 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3903 лица, а надзор је завршен код 196530.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •