Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske izvršili testiranje pirotehničara Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

Dana 14. 7.2021. godine, u Loznici, organizovano je testiranje pirotehničara Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije sa ciljem utvrđivanja nivoa znanja iz oblasti EOD i pripreme za obuke u organizaciji Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.
Testovi su prilagođeni stečenom nivou znanja pirotehničara, a u skladu sa dostavljenim sertifikatima i planom i programom obuke koju su završili.
Istog dana održan je sastanak na temu „plan i program obuka“, koje planiramo realizovati u Republici Srpskoj, imajući u vidu minimalne zahtjeve SOP-a za obuku i zahtjeve u pogledu „primjene oblikovanih punjenja eksploziva“.
Takođe, razgovarano je na temu pripreme SOP-a ili nekog drugog podzakonskog akta SVS Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.