COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 14.7.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 192 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код седморо лица, од којих је једно млађе, троје средње и троје старије животне доби. Ради се о петоро лица мушког и двоје женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четворо лица је из Дервенте, двоје из Котор Вароши и једно из Лакташа.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ниједан смртни случај.

До сада су у Републици Српској потврђена 64383 случаја вируса корона, а преминуло је 3791 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 53542 лица, а тестирано 287202.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 49, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 17, а у осталим болницама 32. На респиратору је 4 лица (4 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).
 
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 57 лица, а надзор је завршен код 193631.

Напомена: Дана 13. 6.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходном периоду (лице са пребивалиштем у Рибнику).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.