COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 30.6.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 196 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod troje lica muškog pola, srednje i starije životne dobi, od kojih je dvoje iz Bijeljine i jedno iz Laktaša.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj od posljedica virusa korona.


Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 64351 slučaj virusa korona, a preminulo je 3784* lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 50672 lica, a testirano je 284814.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 46, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 18, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru je 7 lica (6 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 1 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 406 lica, a nadzor je završen kod 193166.

*Napomena: Dana 29. 6.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj, koji se desio u prethodnih nekoliko dana (lice iz Srpca).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.