COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 13.6.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 245 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код шесторо лицa, од којих је троје средње и троје старије животне доби. Ради се о двоје лица мушког и четворо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, по једно лице је из Бања Луке, Кнежева, Котор Вароши, Лакташа, Приједора и Прњавора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицу старије животне доби из Фоче.

До сада су у Републици Српској потврђена 64273 случајa вируса корона, а преминулео је 3753 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 46948 лица, а тестирано је 280473.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 123, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 51, а у осталим болницама 72. На респиратору је 15 лица (10 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 5 у осталим болницама.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1327 лица, а надзор је завршен код 192018.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.