COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 6.6.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 305 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код четворо лица, од којих је једно средње и троје старије животне доби. Ради се о једном лицу мушког и троје женског пола.


Према мјесту пребивалишта, по једно лице је из Бања Луке, Кнежева, Котор Вароши и Лакташа.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби из Прњавора, Бања Луке, Новог Града и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64178 случајевa вируса корона, а преминуло је 3727 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 46412 лица, а тестирано је 277706.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 177 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 73, а у осталим болницама 104. На респиратору је 17 (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 8, у осталим болницама 9).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1817 лица, а надзор је завршен код 191303.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.