COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 5.6.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 560 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 29 лица, од којих је 13 средње и 16 старије животне доби. Ради се о 17 лица мушког и 12 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шесторо лица је из Мркоњић Града, петоро из Добоја, четворо из Бања Луке, троје из Котор Вароши, по двоје из Калиновика, Требиња и Угљевика, те по једно из Источног Нoвог Сарајева, Лопара, Љубиња, Рудог и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби из Бања Луке, Теслића, Брода и Бијељине.

До сада су у Републици Српској потврђена 64174 случајa вируса корона, а преминуло је 3723* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 46397 лица, а тестирано је 277401.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 192 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 85, а у осталим болницама 107. На респиратору је 31 лице (20 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 11 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1816 лица, а надзор је завршен код 191302.

*Напомена: Дана 4. 6.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходних неколико дана (лице из Угљевика). 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •