COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 24.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 290 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 19 лицa, од којих је 7 средње и 12 старије животне доби. Ради се о деветоро лица мушког и десеторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седморо лица је из Бања Луке, по троје из Зворнка и Мркоњић Града, двоје из Лакташа, те по једно из Бијељине, Језера, Прњавора и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 6 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је двоје из Приједора, те по једно из Мркоњић Града, Бања Луке, Кнежева и Чајнича.

До сада су у Републици Српској потврђена 63774 случајa вируса корона, а преминулo je 3637 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравилo 45614 лица, а тестирано је 271864.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 430 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 161, а у осталим болницама 269. На респиратору je 40 лица (18 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 22 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3434 лица, а надзор је завршен код 188671.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.