COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 4.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 561 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 83 лица, од којих је 8 млађе, 51 средње и 24 старије животне доби. Ради се о 45 лица мушког и 38 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет четворо лица је из Бања Луке, седамнаесторо из Бијељине, шесторо из Зворника, по четворо из Добоја, Котор Вароши и Лакташа, троје из Теслића, по двоје из Прњавора, Станара и Фоче, те по једно из Брода, Дервенте, Мркоњић Града, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 23 смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је шесторо из Бања Луке, троје из Теслића, по двоје из Дервенте, Невесиња и Вишеграда, те по једно из Фоче, Лакташа, Требиња, Пала, Петрова, Вукосавља, Добоја и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђен 62061 случај вируса корона, а преминуло је 3431 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 42976 лица, а тестирано је 259205.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 753, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 300, а у осталим болницама 453. На респиратору је 70 лица (36 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 34 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6068 лица, а надзор је завршен код 181036.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •