COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 1.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 625 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 112 лица, од којих је 18 млађе, 53 средње и 41 старије животне доби. Ради се о 54 лица мушког и 58 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет шесторо лица је из Бања Луке, дванаесторо из Бијељине, једанаесторо из Пала, шесторо из Зворника, по петоро из Мркоњић Града, Невесиња и Требиња, по четворо из Добоја, Рибника и Шипова, по троје из Прњавора, Рудог, Сребренице и Чајнича, по двоје из Билеће, Козарске Дубице, Лакташа и Шековића, те по једно из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Котор Вароши, Модрче, Новог Града, Оштре Луке, Сокоца, Српца и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 17 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, по двоје из Градишке, Бијељине, Котор Вароши, Добоја и Мркоњић Града, те по једно из Брода, Новог Града и Приједора.

До сада су у Републици Српској потврђена 61892 случаја вируса корона, а преминуло је 3367 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 42796 лица, а тестирано је 258402.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 773, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 328, а у осталим болницама 445. На респиратору је 78 лица (39 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 39 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6718 лица, а надзор је завршен код 180454.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.