COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 30.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 844 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 275 лица, од којих је 17 млађе, 146 средње и 112 старије животне доби. Ради се о 115 лица мушког и 160 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет петоро лица је из Бања Луке, тридесет једно из Бијељине, петнаесторо из Приједора, тринаесторо из Лакташа, једанаесторо из Требиња, по десеторо из Дервенте и Шамца, деветоро из Модриче, по осморо из Козарске Дубице и Угљевика, по седморо из Гацка и Теслића, по шесторо из Добоја, Мркоњић Града, Новог Града, Прњавора и Челинца, по петоро из Брода, Градишке и Зворника, по четворо из Билеће, Котор Вароши и Шековића, по троје из Кнежева и Шипова, по двоје из Власенице, Источног Новог Сарајева, Лопара, Љубиња, Милића и Рудог, те по једно из Братунца, Источног Старог Града, Петрова, Рибника, Српца и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 16 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Бања Луке и Лакташа, те по једно из Брода, Шамца, Теслића, Петрова, Требиња, Шипова, Градишке, Прњавора, Хан Пијеска, Бијељине, Доњег Жабара и Новог Града.

До сада je у Републици Српској потврђенo 61780 случајева вируса корона, а преминуло је 3350 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 42714 лица, а тестирано је 257777.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 769, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 325, а у осталим болницама 444. На респиратору је 84 лица (43 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 41 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6727 лица, а надзор је завршен код 180264.

Детаљније прочитајтеовдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •