COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 27.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 735 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 227 лица, од којих је 22 млађе, 135 средње и 70 старије животне доби. Ради се о 115 лица мушког и 112 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесеторо лица је из Бијељине, педесет четворо из Бања Луке, деветнаесторо из Добоја, тринаесторо из Требиња, деветоро из Зворника, по седморо из Дервенте и Шамца, по петоро из Лакташа и Фоче, по четворо из Брода, Гацка, Петрова, Теслића и Челинца, по троје из Доњег Жабара, Модриче и Угљевика, по двоје из Билеће, Љубиња, Осмака, Пала, Пелагићева, Рудог и Чајнича, те по једно из Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Лопара, Прњавора и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 17 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је шесторо из Бања Луке, по двоје из Добоја, Модриче и Прњавора, те по једно из Фоче, Бијељине, Шамца, Брода и Дервенте.

До сада су у Републици Српској потврђена 61094 случаја вируса корона, а преминуло је 3307 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 42137 лица, а тестирано је 255552.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 965, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 400, а у осталим болницама 565. На респиратору је 87 лица (45 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 42 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7190 лица, а надзор је завршен код 178572.

Напомена: Дана 26. 4.2021. године, накнадно је пријављено шест смртних случајева, који су се десили у претходном периоду (двоје лица из Зворника и по једно из Бања Луке, Источног Новог Сарајева, Добоја и Пала).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.