COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 25.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 397 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 86 лица, од којих је 10 млађе, 47 средње и 29 старије животне доби. Ради се о 47 лица мушког и 39 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет петоро лица је из Бања Луке, деветоро из Бијељине, по осморо из Лакташа и Прњавора, седморо из Приједора, шесторо из Шипова, по четворо из Зворника и Крупе на Уни, по троје из Градишке, Козарске Дубице и Мркоњић Града, по двоје из Котор Вароши и Челинца, те по једно из Новог Града и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 18 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби од којих је петоро из Бања Луке, троје из Градишке, те по једно из Добоја, Станара, Билеће, Козарске Дубице, Зворника, Бијељине, Доњег Жабара, Лакташа, Шипова и Мркоњић Града.

До сада су у Републици Српској потврђена 60824 случаја вируса корона, а преминуло је 3252 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 41874 лица, а тестирано је 254479.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1019, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 435, а у осталим болницама 584. На респиратору је 94 лица (53 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 41 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7948 лица, а надзор је завршен код 176829.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •