COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 21.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 771 лабораторијски узорак, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 236 лица, од којих је 23 млађе, 136 средње и 77 старије животне доби. Ради се о 116 лица мушког и 120 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесеторо лица је из Бања Луке, тридесеторо из Бијељине, деветнаесторо из Градишке, тринаесторо из Лакташа, дванаесторо из Зворника, деветоро из Шипова, по седморо из Билеће, Добоја, Козарске Дубице и Мркоњић Града, по шесторо из Невесиња и Шековића, петоро из Челинца, по четворо из Доњег Жабара, Приједора, Српца и Фоче, по троје из Котор Вароши, Теслића и Угљевика, по двоје из Вишеграда, Кнежева и Сребренице, те по једно из Брода, Дервенте, Новог Града, Петровца, Петрова, Прњавора и Требиња.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева, код код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, по двоје из Приједора, Градишке и Фоче, те по једно из Шипова, Новог Града, Зворника, Бијељине, Котор Вароши, Лакташа и Челинца.

До сада je у Републици Српској потврђенo 59878 случајева вируса корона, а преминуло је 3183 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 41218 лица, а тестирано је 251396.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1119, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 481, а у осталим болницама 638. На респиратору је 95 лица (58 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 37 у осталим болницама). 

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 8573 лица, а надзор је завршен код 174346.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •