COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 5.4.2021. годинеу 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 639 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 179 лицa, од којих је 8 млађе, 102 средње и 69 старије животне доби. Ради се о 85 лица мушког и 94 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет осморо лица је из Бања Луке, осамнаесторо из Зворника, седамнаесторо из Градишке, четрнаесторо из Бијељине, дванаесторо из Кнежева, по десеторо из Козарске Дубице и Лакташа, шесторо из Прњавора, по четворо из Власенице и Милића, по двоје из Братунца, Доњег Жабара, Мркоњић Града, Приједора, Сокоца и Шековића, те по једно из Котор Вароши, Осмака, Оштре Луке и Рибника.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен je 21 смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, троје из Хан Пијеска, двоје из Источне Илиџе, Прњавора и Шековића, те по једно из Добоја, Новог Града, Пала, Рогатице, Рудог, Угљевика, Козарске Дубице и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 55345 случајевa вируса корона, а преминуло је 2798 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 39053 лица, а тестирано је 236750.

Укупан број хоспитализованих у Републици СРпској је 1452, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 599, а у осталим болницама 853. На респиратору је 105 лица (59 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 46 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11767 лица, а надзор је завршен код 154357.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •