COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 3.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 1154 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 420 лица, од којих је 36 млађе, 252 средње и 132 старије животне доби. Ради се о 201 лицу мушког и 219 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет двоје лица је из Бања Луке, педесет петоро из Бијељине, двадесет двоје из Лакташа, двадесеторо из Требиња, по осамнаесторо из Градишке, Добоја и Зворника, шеснаесторо из Дервенте, петнаесторо из Невесиња, тринаесторо из Билеће, једанаесторо из Шамца, десеторо из Братунца, по осморо из Вишеграда и Шипова, по шесторо из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Модриче, Пала и Фоче, по петоро из Источне Илиџе, Угљевика, Челинца и Шековића, по четворо из Лопара и Теслића, по троје из Мркоњић Града, Приједора, Прњавора, Рибника и Чајнича, по двоје из Берковића, Брода, Доњег Жабара, Источног Старог Града, Новог Града, Петрова, Српца и Сребренице, те по једно из Гацка, Калиновика, Котор Вароши, Крупе на Уни, Љубиња, Милића и Рогатице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 19 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је шесторо из Добоја, четворо из Бања Луке, двоје из Власенице, те по једно из Сребренице, Градишке, Зворника, Братунца, Требиња, Бијељине и Модриче.

До сада је у Републици Српској потврђено 54958 случајевa вируса корона, а преминуло је 2746 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 38603 лица, а тестирано је 235300.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1354, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 527, а у осталим болницама 827. На респиратору је 115 лица (68 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 47 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11540 лица, а надзор је завршен код 153718.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •