COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 31.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1379 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 601 лица, од којих је 60 млађе, 370 средње и 171 старије животне доби. Ради се о 292 лица мушког и 309 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину педесет петоро лица је из Бања Луке, педесет осморо из Градишке, педесет седморо из Бијељине, тридесет двоје из Лакташа, двадесет двоје из Гацка, двадесеторо из Приједора, десветнаесторо из Добоја, осамнаесторо из Модриче, по седамнаесторо из Сокоца и Фоче, шеснаесторо из Прњавора, четрнаесторо из Дервенте, дванаесторо из Теслића, једанаесторо из Пала, по десеторо из Кнежева, Козарске Дубице и Шипова, по деветоро из Зворника и Милића, по осморо из Невесиња, Угљевика и Шамца, седморо из Мркоњић Града, шесторо из Вишеграда, по петоро из Котор Вароши, Хан Пијеска, Челинца и Шековића, по четворо из Братунца и Новог Града, по троје из Власенице, Новог Горажда, Рибника и Српца, двоје из Источног Новог Сарајева, те по једно из Брода, Источне Илиџе, Костајнице, Лопара, Сребренице и Трнова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 29 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, троје из Лакташа, по двоје из Бијељине, Приједора, Рогатице, Фоче и Власенице, те по једно из Билеће, Добоја, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Челинца, Доњег Жабара, Гацка, Новог Града, Шековића, Угљевика и Вишеграда.

До сада су у Републици Српској потврђена 53483 случајa вируса корона, а преминуло је 2674* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 38311 лица, а тестиранo je 231635.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1265, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 521, а у осталим болницама 744. На респиратору је 104 лица (63 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 41 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 9298 лица, а надзор је завршен код 151211.

*Напомена: Дана 30. 3.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходних неколико дана (једно лице из Градишке).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.