COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 29.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 685 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 192 лица, од којих је 14 млађе, 110 средње и 68 особа старије животне доби. Ради се о 93 лица мушког и 99 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет петоро лица је из Бања Луке, тринаесторо из Прњавора, по десеторо из Бијељине и Зворника, по осморо из Градишке и Хан Пијеска, по седморо из Кнежева, Лакташа, Мркоњић Града и Шипова, четворо из Братунца, троје из Власенице, по двоје из Рибника, Српца, Челинца и Шековића, те по једно из Источног Новог Сарајева, Милића, Новог Града, Приједора и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су 22 смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је четворо из Градишке, по двоје из Бања Луке, Добоја, Источног Новог Сарајева и Бијељине, те по једно из Приједора, Новог Града, Вишеграда, Фоче, Пала, Шековића, Теслића, Котор Вароши, Лакташа и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 52259  случајевa вируса корона, а преминуло је 2611 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 38132 лица, а тестиранo je 228928.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1222, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 485, а у осталим болницама 737. На респиратору је 98 лица (54 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 44 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8829 лица, а надзор је завршен код 149906.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •