COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 25.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1290 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 521 лица, од којих је 65 млађе, 297 средње и 159 старије животне доби. Ради се о 269 лица мушког и 252 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину шездесет седморо лица је из Бања Луке, педесет четворо из Бијељине, двадесет шесторо из Требиња, двадесет четворо из Приједора, двадесет једно из Фоче, двадесеторо из Градишке, деветнаесторо из Рогатице, седамнаесторо из Лакташа, четрнаесторо из Билеће, дванаесторо из Српца, једанаесторо из Источног Новог Сарајева, по десеторо из Добоја и Источне Илиџе, по деветоро из Вишеграда и Челинца, осморо из Дервенте, по седморо из Пала и Сокоца, по шесторо из Братунца и Шипова, по петоро из Гацка, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Новог Града, Прњавора и Сребренице, четворо из Шековића, по троје из Источног Старог Града и Котор Вароши, по двоје из Брода, Доњег Жабара, Зворника, Кнежева, Модриче, Новог Горажда, Угљевика и Шамца, те по једно из Калиновика, Милића, Невесиња, Оштре Луке, Рибника, Теслића, Трнова и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 25 смртних  случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, по двоје из Градишке, Билеће, Фоче, Бијељине, Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, те по једно из Требиња, Гацка, Шипова, Вишеграда, Доњег Жабара, Српца, Лакташа, Власенице, Добоја и Деревнте. Међу преминулима је и једно млађе лице старости 35 година.

До сада је у Републици Српској потврђено 50816 случајева вируса корона, а преминуло је 2534 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 37924 лица, а тестирано је 224820.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1076, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 455, а у осталим болницама 621. На респиратору је 95 лица (61 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 34 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8997 лицa, а надзор је завршен код 144688.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.