COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 23.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1430 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 534 лица, од којих је 34 млађе, 331 средње и 169 старије животне доби. Ради се о 273 лица мушког и 261 женскoг пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину седамдесет двоје је из Бања Луке, по педесет осморо из Бијељине и Требиња, тридесет петоро из Добоја, по двадесет двоје из Гацка, Пала и Рогатице, двадесеторо из Билеће, шеснаесторо из Зворника, четрнаесторо из Фоче, тринаесторо из Теслића, по деветоро из Источног Новог Сарајева, осморо из Лакташа, седморо из Источне Илиџе, по шесторо из Дервенте и Новог Горажда, по троје из Котор Вароши и Љубиња, по двоје из Братунца, Власенице, Калиновика, Кнежева, Козарске Дубице, Приједора, Угљевика, Чајнича и Шамца, те по једно из Берковића, Брода, Вишеграда, Градишке, Источног Старог Града, Лопара, Милића, Патрова, Прњавора, Сокоца, Станара, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су 23 смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је по троје из Бања Луке, Добоја и Требиња, по двоје из Градишке и Теслића, те по једно из Фоче, Вишеграда, Пала, Берковића, Угљевика, Српца, Шамца, Приједора, Источног Новог Сарајева и Сокоца.

До сада је у Републици Српској потврђено 49717 случајева вируса корона, а преминуло је 2492 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 37675 лица, а тестирано је 222195.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1069, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 437, а у осталим болницама 632. На респиратору је 93 лица (54 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 39 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7704 лица, а надзор је завршен код 146207.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •