“Штит 2021”

На сљедећем линку можете погледати снимак заједничке вјежбе Републичке управе цивилне заштите и Служби заштите и спасавања Града Требиња, под називом “ШТИТ 2021“.

Сврха вјежбе је била провјера људских и материјално техничких ресурса, ефикасност реакције тимова првог одговора у несрећи изазваној земљотресом, хитној интервенцији пружања прве медицинске помоћи, те евакуација унесрећених уз учешће Хеликоптерског сервиса Републике Српске. Сценарио вјежбе је обухватио реаговање у случају земљотреса – откривање, евакуација и медицинско збрињавање унесрећених у урушеним објектима, а координисано је извођена у кругу и зградама три требињске основне школе: Св. Василије Острошки, Вук Караџић и Јован Јовановић Змај.

Уз овај сценарио изведена је и показна вјежба јединице за спасавање на води, на ријеци Требишњици, од стране Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

Након успјешно изведене вјежбе, најзаслужнијим организацијама, установама, предузећима и појединцима су уручене плакете и захвалнице Републичке управе цивилне заштите и Града Требиња.

слика 1: евакуација унесрећеног
слика 2: припадници ГСС-а са потражним псом
слика 3: заслужни појединци којима је уручена Плакета Републичке управе цивилне заштите