COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 27.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 971 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 192 лица, од којих је 20 млађе, 116 средње и 56 старије животне доби. Ради се о 100 лица мушког и 92 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет петоро лица је из Бања Луке, тридесеторо из Сокоца, четрнаесторо из Пала, по десеторо из Бијељине и Градишке, по деветоро из Приједора и Челинца, седморо из Источног Новог Сарајева, шесторо из Фоче, по четворо из Вишеграда, Гацка, Источне Илиџе и Лакташа, по троје из Рогатице и Теслића, по двоје из Дервенте, Зворника, Котор Вароши, Невесиња и Српца, те по једно из Братунца, Добоја, Источног Старог Града, Козарске Дубице, Милића, Новог Града, Новог Горажда, Оштре Луке, Рибника и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби из Бања Луке (четворо) и Зворника (двоје).

До сада је у Републици Српској потврђенo 43155 случајева вируса корона, а преминуло је 2240 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 36020 лица, а тестирано је 200431.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 473, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 201, а у oпштим болницама 272.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3247 лица, а надзор је завршен код 139931.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.