COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 26.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 641 лабораторијског узорка, а корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 159 лица, од којих је 17 млађе, 105 средње и 37 старије животне доби. Ради се о 72 лица мушког и 97 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет седморо лица је из Бања Луке, по двадесеторо из Бијељине и Требиња, по осморо из Вишеграда и Приједора, седморо из Лакташа, шесторо из Градишке, петоро из Козарске Дубице, по четворо из Зворника и Модриче, по троје из Билеће и Фоче, по двоје из Гацка, Добоја, Кнежева и Челинца, те по једно из Власенице, Дервенте, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Лопара, Милића, Мркоњић Града, Новог Града, Петрова, Прњавора, Рогатице, Сокоца, Теслића, Угљевика и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби из Бања Луке и Вишеграда.

До сада су у Републици Српској потврђена 42963 случаја вируса корона, а преминуло је 2234 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 35786 лица, а тестирано је 199460.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 464, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 190, а у oпштим болницама 274.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3130 лица, а надзор је завршен код 139663.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.