COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 23.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 870 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 186 лица, од којих је 12 млађе, 129 средње и 45 старије животне доби. Ради се о 85 лица мушког и 101 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет четворо лица је из Бања Луке, двадесет четворо из Вишеграда, двадесет троје из Требиња, петнаесторо из Бијељине, тринаесторо из Приједора, осморо из Градишке, седморо из Зворника, по шесторо из Добоја и Козарске Дубице, петоро из Теслића, четворо из Модриче, по троје из Пала и Прњавора, по двоје из Дервенте, Источне Илиџе, Мркоњић Града, Петрова, Сокоца, Челинца и Шековића, те по једно из Брода, Власенице, Источног Старог Града, Крупе на Уни, Лакташа, Оштре Луке, Рогатице, Српца, Сребренице, Фоче и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је десет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби, од којих је по двоје из Бања Луке и Градишке, те по једно из Источне Илиџе, Невесиња, Рогатице, Требиња, Мркоњић Града и Костајнице.

До сада је у Републици Српској потврђенo 42426 случајева вируса корона, а преминуло је 2222 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 34624 лица, а тестирано је 197233.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 450, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 168, а у oпштим болницама 282.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2701 лице, а надзор је завршен код 138948.

Напомена: Дана 22. 2.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходном периоду (лице из Рибника).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.