COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 20.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 791 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 122 лица, од којих је 10 млађе, 75 средње и 37 старије животне доби. Ради се о 61 лицу мушког и 61 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрнаесторо лица је из Бања Луке, по једанаесторо из Бијељине, Вишеграда и Источне Илиџе, деветоро из Источног Новог Сарајева, по осморо из Градишке и Добоја, седморо из Пала, шесторо из Зворника, по петоро из Приједора, Фоче и Челинца, четворо из Козарске Дубице, по троје из Сокоца и Требиња, по двоје из Лакташа, Осмака и Српца, те по једно из Братунца, Источног Старог Града, Невесиња, Новог Града, Прњавора и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби од којих је двоје из Вукосавља, те по једно из Бања Луке, Теслића и Челинца.

До сада је у Републици Српској потврђен 42141 случај вируса корона, а преминуло је 2202 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 33664 лица, а тестирано је 195376.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 471, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 175, а у oпштим болницама 296.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3164 лица, а надзор је завршен код 137965.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •