COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 19.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 672 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 109 лица, од којих је 10 млађе, 74 средње и 25 старије животне доби. Ради се о 59 лица мушког и 50 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет четворо лица је из Бања Луке, једанаесторо из Градишке, деветоро из Требиња, осморо из Пала, седморо из Зворника, шесторо из Добоја, по петоро из Бијељине и Приједора, по четворо из Лакташа и Сокоца, троје из Билеће, по двоје из Гацка, Источне Илиџе, Љубиња и Теслића, те по једно из Козарске Дубице, Костајнице, Невесиња, Новог Горажда и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби из Шековића, Брода, Невесиња, Сокоца, Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Прњавора, Бања Луке и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђенo 42019 случајева вируса корона, а преминуло је 2197 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 33382 лица, а тестирано је 194585.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 473, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 178, а у oпштим болницама 295.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3080 лица, а надзор је завршен код 137925.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.