COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 17.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 575 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 112 лица, од којих је 10 млађе, 65 средње и 37 старије животне доби. Ради се о 51 лицу мушког и 61 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесеторо лица je из Бања Луке, деветоро из Пала, седморо из Сокоца, шесторо из Добоја, петоро из Бијељине, по четворо из Брода, Градишке, Козарске Дубице, Лакташа и Приједора, по троје из Вишеграда, Зворника и Источног Новог Сарајева, по двоје из Берковића, Братунца, Гацка, Дервенте, Источне Илиџе, Модриче, Невесиња, Српца и Хан Пијеска, те по једно из Власенице, Лопара, Милића, Осмака, Прњавора, Фоче, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и  старије животне доби из Бања Луке (двоје), Дервенте, Српца, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђенo 41827 случајева вируса корона, а преминуло је 2178 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 31307 лица, а тестирано је 193295.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 507, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 191, а у oпштим болницама 316.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3163 лица, а надзор је завршен код 136387.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.