COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 13.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 769 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 150 лица, од којих је 22 млађе, 97 средње и 31 лице старије животне доби. Ради се о 68 лица мушког и 82 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет једно лице је из Бања Луке, по осамнаесторо из Градишке и Требиња, тринаесторо из Пала, десеторо из Источног Новог Сарајева, седморо из Сокоца, шесторо из Вишеграда, по четворо из Бијељине, Билеће, Дервенте и Приједора, по троје из Зворника и Лакташа, по двоје из Добоја, Калиновика и Братунца, те по једно из Берковића, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Лопара, Модриче, Новог Града, Петрова, Прњавора и Рудог.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева, средње и старије животне доби, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о двоје лица из Градишке и по једном из Новог Града, Приједора, Прњавора, Теслића и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђенo 41556 случајева вируса корона, а преминуло је 2152 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 29007 лица, а тестирано је 191641.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 501, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 184, а у oпштим болницама 317 .

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4357 лица, а надзор је завршен код 132220.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •