COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 12.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 638 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 125 лица, од којих је 10 млађе, 78 средње и 37 старије животне доби. Ради се о 64 лица мушког и 61 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет шесторо лица је из Бања Луке, шеснаесторо из Пала, по деветоро из Бијељине и Приједора, осморо из Лакташа, шесторо из Сокоца, по четворо из Вишеграда, Градишке, Добоја и Челинца, по троје из Братунца, Зворника, Источног Новог Сарајева, Прњавора и Теслића, по двоје из Источног Старог Града, Козарске Дубице, Модриче и Угљевика, те по једно из Власенице, Дервенте, Источне Илиџе, Кнежева, Котор Вароши, Лопара, Невесиња, Новог Горажда, Рибника, Рогатице, Хан Пијеска и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Бања Луке и Пала, те по једно из Источног Новог Сарајева, Сокоца, Приједора, Мркоњић Града, Кнежева, Требиња, Теслића и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђенo 41406 случајева вируса корона, а преминуло је 2145 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 28885 лица, а тестирано је 190872.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 504, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 177, а у oпштим болницама 327.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4275 лица, а надзор је завршен код 132462.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •