COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 5.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 514 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 89 лица, од којих је 9 млађе, 49 средње и 31 старије животне доби. Ради се о 44 лица мушког и 45 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деветнаесторо лица је из Бања Луке, деветоро из Бијељине, осморо из Сокоца, седморо из Градишке, по шесторо из Добоја и Пала, по четворо из Приједора и Челинца, троје из Источне Илиџе, по двоје из Источног Новог Сарајева, Лакташа, Мркоњић Града и Теслића, те по једно из Дервенте, Доњег Жабара, Кнежева, Козарске Дубице, Костајнице, Котор Вароши, Модриче, Невесиња, Новог Града, Прњавора, Станара, Требиња, Хан Пијеска, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе шест смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о три мушкарца и три жене, старије животне доби, из Приједора (двоје), Бања Луке, Козарске Дубице, Братунца и Рогатице. 

До сада је у Републици Српској потврђенo 40713 случајева вируса корона, а преминуло је 2096 * лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 27774 лица, а тестирано је 186450.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 556, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 200, а у oпштим болницама 356.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4106 лица, а надзор је завршен код 131025.

*Напомена: Дана 4. 2.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходних неколико дана (лице из Билеће).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •