COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 24.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 661 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 72 лица, од којих је четворо млађе, 41 средње и 27 старије животне доби. Ради се о 39 лица мушког и 33 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет осморо лица је из Бања Луке, десеторо из Лакташа, седморо из Козарске Дубице, петоро из Приједора, по троје из Градишке и Прњавора, по двоје из Бијељине, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Котор Вароши и Пала, те по једно из Новог Града, Петровца, Рибника и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о два мушкараца и жени старије животне доби из Бања Луке, Прњавора и Лакташа.

До сада је у Републици Српској потврђенo 39546 случајева вируса корона, а преминуло је 2004 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 26033 лица, а тестирано је 179216.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 600, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 220, а у oпштим болницама 380.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4856 лица, а надзор је завршен код 126651.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.