COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 22.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 596 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 92 лица, од којих је 10 млађе, 58 средње и 24 старије животне доби. Ради се о 41 лицу мушког и 51 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет осморо лица је из Бања Луке, деветоро из Бијељине, осморо из Приједора, по четворо из Добоја и Кнежева, троје из Челинца, по двоје из Брода, Градишке, Котор Вароши, Новог Града, Петрова и Угљевика, те по једно из Братунца, Вишеграда, Дервенте, Доњег Жабара, Зворника, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лакташа, Лопара, Мркоњић Града, Оштре Луке, Прњавора, Теслића и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе 14 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, те по једно из Градишке, Источног Новог Сарајева, Зворника, Сребренице, Добоја, Шамца, Вукосавља, Кнежева, Козарске Дубице, Српца и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђенo 39366 случајева вируса корона, а преминуло је 1992 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 25769 лица, а тестирано је 177870.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 566, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 226, а у oпштим болницама 340.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4852 лица, а надзор је завршен код 126442.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •