COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 19.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 730 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 91 лица, од којих је 11 млађе, 55 средње и 25 старије животне доби. Ради се о 45 лица мушког и 46 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет једно лице је из Бања Луке, петнаесторо из Бијељине, десеторо из Приједора, по четворо из Добоја, Зворника и Теслића, по троје из Котор Вароши и Челинца, по двоје из Лакташа, Модриче, Оштре Луке и Чајнича, те по једно је из Братунца, Вишеграда, Дервенте, Кнежева, Козарске Дубице, Осмака, Петрова, Фоче и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе десет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се осам мушкараца и двије жене, средње и старије животне доби, из Братунца, Градишке, Приједора, Фоче, Зворника, Бијељине, Брода, Рибника, Лакташа и Челинца.

До сада су у Републици Српској потврђена 38983 случаја вируса корона, а преминуло је 1969 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона. 
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 25345 лица, а тестирано је 176057 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 559, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 199, а у oпштим болницама 360.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4805 лица, а надзор је завршен код 125903.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.