COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 18.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 533 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 55 лица, од којих је 8 млађе, 26 средње и 21 старије животне доби. Ради се о 30 лица мушког и 25 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шеснаесторо лица је из Бања Луке, петоро из Бијељине, четворо из Пала, по троје из Братунца, Зворника и Источне Илиџе, по двоје из Котор Вароши, Мркоњић Града, Приједора, Српца и Сребренице, те по једно из Вишеграда, Градишке, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Козарске Дубице, Лакташа, Осмака и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе пет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се четири мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби, од којих је двоје из Бања Луке, те по једно из Приједора, Пала и Бијељине.

До сада су у Републици Српској потврђена 38892 случаја вируса корона, а преминуло је 1959 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 25173 лица, а тестирано је 175326.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 593, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 217, а у oпштим болницама 376.  

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5620 лица, а надзор је завршен код 124946.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.