COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 13.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1375 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 177 лица, од којих је 17 млађе, 117 средње и 43 старије животне доби. Ради се о 87 лица мушког и 90 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесеторо лица је из Бања Луке, по седамнаесторо из Бијељине и Требиња, по четрнаесторо из Добоја и Приједора, деветоро из Козарске Дубице, седморо из Невесиња, четворо из Теслића, по троје из Братунца, Брода, Вишеграда, Градишке, Зворника, Мркоњић Града, Прњавора и Сокоца, по двоје из Кнежева, Котор Вароши, Лопара, Челинца и Шипова, те по једно из Билеће, Гацка, Дервенте, Модриче, Осмака, Српца, Станара, Угљевика, Фоче, Чајнича и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе пет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о три мушкараца и двије жене, средње и старије животне доби, из Приједора, Теслића, Добоја, Бања Луке и Лакташа.

До сада је у Републици Српској потврђен 38421 случај вируса корона, а преминуло је 1916* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 24461 лице, а тестирано је 171474.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 585, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 230, а у oпштим болницама 355.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 5741 лице, а надзор је завршен код 123946.

*Напомена: Дана 12. 1.2021. године, накнадно су пријављена два смртна случаја, која су се десила у претходних неколико дана (Приједор и Козарска Дубица).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •