COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 12.1.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1204 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 104 lica, od kojih je 17 mlađe, 51 srednje i 36 starije životne dobi. Radi se o 60 lica muškog i 44 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset devetoro lica je iz Banja Luke, dvadesetoro iz Bijeljine, devetooro iz Zvornika, šestoro iz Kalinovika, po petoro iz Laktaša i Čelinca, četvoro iz Teslića, po troje iz Doboja i Prnjavora, po dvoje iz Jezera i Prijedora, te po jedno iz Bratunca, Broda, Višegrada, Vlasenice, Vukosavlja, Gradiške, Kotor Varoši, Lopara, Milića, Modriče, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Ribnika, Srpca, Ugljevika i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o šest muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke i po jedno iz Rogatice, Bijeljine i Mrkonjić Grada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 38244 slučaja virusa korona, a preminulo je 1909 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 24461 lice, a testirano je 170099.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 606, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 226, a u opštim bolnicama 380.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5843 lica, a nadzor je završen kod 123424.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.