COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 12.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1204 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 104 лица, од којих је 17 млађе, 51 средње и 36 старије животне доби. Ради се о 60 лица мушког и 44 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет деветоро лица је из Бања Луке, двадесеторо из Бијељине, деветооро из Зворника, шесторо из Калиновика, по петоро из Лакташа и Челинца, четворо из Теслића, по троје из Добоја и Прњавора, по двоје из Језера и Приједора, те по једно из Братунца, Брода, Вишеграда, Власенице, Вукосавља, Градишке, Котор Вароши, Лопара, Милића, Модриче, Мркоњић Града, Новог Града, Рибника, Српца, Угљевика и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о шест мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке и по једно из Рогатице, Бијељине и Мркоњић Града.

До сада су у Републици Српској потврђена 38244 случаја вируса корона, а преминуло је 1909 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 24461 лице, а тестирано је 170099.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 606, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 226, а у oпштим болницама 380.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5843 лица, а надзор је завршен код 123424.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •