COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 11.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 938 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 41 лица, од којих је петоро млађе, двадесет седморо средње и деветоро старије животне доби. Ради се о 31 лицу мушкoг и 10 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, десеторо лица је из Бања Луке, шесторо из Козарске Дубице, по троје из Бијељине, Добоја, Пала, Прњавора и Теслића, по двоје из Источне Илиџе, Лакташа и Челинца, те по једно из Власенице, Зворника, Источног Новог Сарајева и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе 13 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о осам мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Теслића, двоје из Бања Луке, те по једно из Зворника, Градишке, Брода, Шамца, Вишеграда, Фоче, Требиња и Невесиња.

До сада је у Републици Српској потврђенo 38140 случајева вируса корона, а преминуло је 1902 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 24326 лица, а тестирано је 168895.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 627, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 230, а у oпштим болницама 397.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7575 лица, а надзор је завршен код 121281.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.