COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 10.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1005 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 97 лица, од којих је 11 млађе, 52 средње и 34 старије животне доби. Ради се о 47 лица мушког и 50 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет двоје лица је из Бања Луке, по четрнаесторо из Лакташа и Приједора, по петоро из Прњавора и Теслића, по четворо из Бијељине и Добоја, по троје из Дервенте, Котор Вароши и Мркоњић Града, по двоје из Градишке и Шамца, те по једно из Брода, Кнежева, Лопара, Новог Града, Петрова и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе 14 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о седам мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, по двоје из Градишке и Брода, те по једно из Вишеграда, Фоче, Рудог, Новог Горажда, Вукосавља, Котор Вароши и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђенo 38099 случајева вируса корона, а преминуло је 1889 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 24270 лица, а тестирано је 167957.

Укупан број хоспитализованих лица у Рeпублици Српској је 629, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 229, а у oпштим болницама 400.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7707 лица, а надзор је завршен код 120988.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.