COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 9.1.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1188 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 149 lica, od kojih je 19 mlađe, 95 srednje i 35 starije životne dobi. Radi se o 74 lica muškog i 75 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset sedmoro lica je iz Banja Luke, jedanaestoro iz Trebinja, devetoro iz Bijeljine, osmoro iz Zvornika, po sedmoro iz Kotor Varoši i Laktaša, petoro iz Višegrada, po troje iz Teslića i Čelinca, po dvoje iz Gradiške, Doboja, Novog Grada i Prijedora, te po jedno iz Bratunca, Broda, Dervente, Kneževa, Modriče, Mrkonjić Grada, Oštre Luke, Petrova, Prnjavora, Srebrenice i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o pet muškaraca i dvije žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je dvoje iz Bijeljine, te po jedno iz Zvornika, Prijedora, Dervente, Modriče i Banja Luke.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 38002 slučaja virusa korona, a preminulo je 1875 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 24117 lica, a testirano je 166952.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 624, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 223, a u opštim bolnicama 401.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7651 lice, a nadzor je završen kod 120912.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.